McLaren: "Niet gepleit voor zware straf"

vw_caddy
McLaren Mercedes is teleurgesteld over de uitspraak van de World Motor Sport Council (WMSC) om Renault niet te straffen voor spionage. Het Britse team heeft volgens CEO Martin Whitmarsh ook niet gepleit voor een zware straf.

"We zijn op de hoogte gesteld van de uitspraak, maar niet van de gedachte erachter. Dan is het ongepast om te reageren," aldus Whitmarsh. "We hebben ervoor gepleit geen al te zware straf uit te delen, ook al mogen we het belang van de zaak niet onderschatten."

Volgens bronnen binnen de FIA heeft McLaren zichzelf in de voet geschoten door ruim voor de hoorzitting e-mails te sturen naar de media met daarin bewijzen die McLaren had tegen Renault. Deze informatie bleek deels onjuist te zijn en moest zelfs in opdracht van de FIA worden gerectificeerd. Zelfs het aantal tekeningen bleek niet te kloppen: volgens McLaren had Renault 780 tekeningen in haar bezit, terwijl na verder onderzoek dit er maar vier bleken te zijn. Een verdere toelichting op de uitspraak door de FIA wordt later vandaag verwacht.