[Upd] Dudek mag niet weg

Maikel (WeebI)
Jerzy Dudek hoopt in de komende transferperiode een nieuwe club te vinden. De Poolse doelman is bij zijn club Real Madrid dit seizoen nog niet op het veld verschenen.

Slechts in de voorbereiding en in vriendschappelijke duels stond Dudek onder de lat. In de wedstrijden die er toe doen moet hij Iker Casillas voor zich laten. De Pool, die afgelopen zomer transfervrij van Liverpool overkwam, wil nu weg om mee te kunnen doen op Euro 2008. Bondscoach Leo Beenhakker heeft de ex-Feyenoorder reeds gewaarschuwd dat als hij geen speeltijd krijgt hij het EK op zijn buik kan schrijven.

"Ik heb een driejarig contract getekend bij Real Madrid, maar ik wil kijken naar een mogelijkheid om weg te kunnen", vertelde Dudek in Marca. "Polen heeft zich voor het eerst gekwalificeerd voor het Europese kampioenschap en coach Leo Beenhakker belde me op om te zeggen dat als ik speeltijd krijg, ik eerste keeper ben op het EK. Als ik 26 zou zijn had ik niet eens aan een vertrek gedacht. Maar ik ben 34 en nu krijg ik de kans om te spelen op een voor Polen historisch EK. Ik weet dat ik alleen een kans heb als ik veel speel in de komende maanden. Real heeft het laatste woord... maar ik wil gewoon eerlijk zijn en zeggen wat ik denk."

Update:

Dudek mag niet weg bij Real Madrid. Trainer Bernd Schuster heeft hem dat laten weten. "Ik begrijp de situatie waarin hij zit volledig", vertelde Schuster. "Maar de club is het belangrijkst, en daarom kan hij niet weg in de winter." Dudek begrijpt de beslissing van de club. "Ik zal de beslissing accepteren, en vechten voor de positie als eerste doelman. Het is duidelijk dat Real me niet wil laten gaan, omdat ze twee geweldige keepers beschikbaar willen hebben."