Gerrard lovend over Torres

Maikel (WeebI)
Steven Gerrard is blij dat Fernando Torres bij Liverpool speelt. De aanvoerder van de Engelse club vindt dat de Spanjaard één van de beste spitsen ter wereld is.

Torres, die afgelopen zomer Club Atlético de Madrid verruilde voor de havenstad, vond dit seizoen tot dusver elfmaal de goal. Gerrard denkt dat de spits echter ook als hij niet in balbezit is van groot belang is.

"Fernando krijgt veel complimenten op dit moment en dat verdient hij ook, want de manier waarop hij zich heeft aangepast is geweldig. Bovendien is zijn spel beangstigend goed", aldus Gerrard in de Daily Echo. "Het kan moeilijk zijn voor buitenlanders om zich snel thuis te voelen in het Engelse voetbal, maar Fernando lijkt hier al jaren te spelen. Iedereen praat alleen over de doelpunten die hij maakt, maar ook als hij de bal niet heeft werkt hij hard. Hij jaagt de verdedigers van de tegenstander op zodat ze geen seconde teveel hebben."

Gerrard maakte eveneens bekend dat Torres' snelheid een zeer belangrijk wapen is. "Het is geweldig om iemand te hebben die ons een extra optie geeft", voegde de Brit toe. "Hij houdt er van om de verdedigers op te jagen, en dat geeft ons tde mogelijkheid om hem makkelijker te vinden voordat de defensie de tijd heeft gehad te reageren. Hij kent een geweldige start in zijn jonge carrière en dat mag zich van mij doorzetten."