Tegenstanders Oranje niet blij

Jan Willem (WEST)
De bondscoaches van de tegenstanders van het Nederlandse elftal, waren het zondagmiddag na de loting in Luzern met elkaar eens. Veel slechter kan het niet.

Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk verscheen aangeslagen bij de persconferentie. "Dit had nauwelijks erger gekund. We gaan ons best doen." Domenech verliet de perszaal weer snel toen een Italiaanse journalist vroeg of hij het niet jammer vond dat Zidane gestopt was. De journalist doelde op de kopstoot incident in de WK-finale met Materazzi. "Ik vind dit geen grapje. Tot ziens," aldus een geïrriteerde Domenech.

Roberto Donadoni: "Dit is een heel lastige groep. Ik kan alleen maar hopen dat we verder komen. Dat zal lastig worden, maar we gaan ons best doen."

De bondscoach van Roemenië was dolblij met deze loting. "Ik ben dolblij met dit resultaat. Dit had niet veel eenvoudiger gekund. We spelen tegen de wereldkampioen, de verliezend WK-finalist en het land dat de afgelopen drie jaar in de kwalificatie wedstrijden voor het EK en WK het beste heeft gepresteerd. Ik ben benieuwd tegen wie we het in de kwartfinale moeten opnemen,"aldus Victor Piturca.