Rossi gelooft in kansen Lazio

Maikel (WeebI)
Volgens Delio Rossi kan SS Lazio zich nog altijd plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Hiervoor is winst op groepsleider Real Madrid noodzakelijk.

Als Lazio de laatste wedstrijd in Madrid tegen Real weet te winnen dan plaatsen de Italianen zich voor de volgende ronde. De Madrilenen zijn bij winst groepswinnaar, maar hebben aan een puntje genoeg om de achtste finales te bereiken.

Lazio is het seizoen verre van goed begonnen. De Romeinen bevinden zich in het rechterrijtje van de Serie A, en staan laatste in Groep C van de Champions League, met vijf punten uit evenzoveel wedstrijden. Afgelopen woensdag werd er thuis verloren van Olympiacos, nadat Goran Pandev de thuisploeg nog op voorsprong had gezet.

"Het was een moeilijke wedstrijd, hetgeen we ook verwachtten", zegt Rossi. "Maar nadat we scoorden werden onze foutjes hard afgestraft. Het is jammer, want we kregen zelf ook de nodige kansen. Het wordt niet makkelijk tegen Real Madrid, maar we gaan naar Spanje om te winnen."

Mocht het duel in Santiago Bernabéu gelijk eindigen dan kan Lazio de UEFA Cup nog bereiken, als Werder Bremen verliest van de Grieken.