[Upd]'PSV wil 17-jarige Braziliaanse keeper'

Dond3r
De Braziliaanse club Atlético meldt dat het zo goed als akkoord is met een Nederlandse club over de verkoop van de pas 17-jarige keeper Darley. Media in Brazilie noemen PSV en SC Heerenveen als twee clubs die interesse hadden getoond.

De keeper zelf bevestigde al zijn overstap naar Eindhoven in de Braziliaanse media. Hij kwam nog niet uit voor het eerste elftal en is momenteel de vierde keeper van de club.

Volgens de voorzitter van de Braziliaanse club wordt 700.000 euro betaald voor de keeper en behoudt de club 30% van de transferrechten. Begin volgende maand komt hij naar Nederland om op 15 december, als hij 18 wordt, een contract te ondertekenen.

Of het PSV daadwerkelijk betreft is dus nog niet helemaal duidelijk. PSV haalde bij Atlético eerder Jonathan Reis weg. Darley viel al eerder op in Nederland tijdens het jeugdtoernooi Terborg Tournament. Hij is met zijn 17 jaar duidelijk van een generatie jonger dan de 20-jarige Cassio Ramos, momenteel derde keeper in Eindhovense dienst.

Update 10:29:

Een Braziliaanse krant meldt nu dat Darley inderdaad naar PSV verkast, maar dat hij er eerst een korte stage gaat lopen. Mocht hij bij PSV in de smaak vallen dan mag hij 15 december, de dag dat hij 18 wordt, een contract tekeken bij de Eindhovenaren.