Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 11

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de elfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A ging koploper Ter Leede opnieuw onderuit. In de derby bij Katwijk werd het 3-1 voor de oranjehemden. FC Lisse profiteerde maar half, door tegen Quick Boys in eveneens een derby niet verder te komen dan 1-1. Drieduizend toeschouwers zagen hoe Patrick Duarte Lisse tien minuten voor tijd weer naast Quick Boys bracht. In de stand heeft Lisse nu evenveel punten als Ter Leede, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Goede zaken deden Noordwijk, dat met 2-0 van Capelle won dankzij twee goals van Celsius Grant, en DOTO. In een spektakelstuk in Pernis boog DOTO een 1-3 achterstand tegen ASWH alsnog om in een 4-3 zege, waarbij Michael van Dommelen met twee goals de gevierde man werd. Noordwijk en DOTO staan nu derde en vierde. Onderin wist Barendrecht dankzij een 5-1 zege op TOGR, met een hattrick van Ramon Barendregt, zich wat lucht te verschaffen. SHO kelderde door een thuisnederlaag tegen Zwaluwen '30 weer naar de voorlaatste plaats.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 9
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 8
3. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
5. Arie Jonker (Katwijk) 6
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 6

In de hoofdklasse B waren alle ogen gericht op de moeder aller derby's, namelijk IJsselmeervogels - Spakenburg. De intocht van Sinterklaas was er een week voor uitgesteld. Dit bleek terecht, want voor 8000 toeschouwers maakte Spakenburg gehakt van de gehate rode buren. Het werd liefst 1-5, nadat het tot twee minuten in de extra tijd van de eerste helft nog 0-0 had gestaan. Ietwat op de achtergrond blijft Sparta Nijkerk goede zaken doen. De koploper won wederom, nu bij GVVV. Salim Amerzgiou verzorgde de totale productie bij de 0-2 overwinning. Achtervolger Hoek liet zich verrassen op eigen veld, want het totaal onberekenbare Kozakken Boys had weer eens een goede dag: 1-2. Spakenburg is nu dus tweede, op vier punten van Sparta Nijkerk, dat nog wel een inhaalduel op het programma heeft staan. Onderin boekten Bennekom (1-0 tegen Kloetinge) en Geinoord (0-2 bij LRC Leerdam) belangrijke overwinningen.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 10
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
3. Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 7
Sam Ysebaert (Hoek) 7
5. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 6
Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6

In de hoofdklasse C weet Excelsior '31 de vrije val niet te stoppen. De ploeg uit Rijssen werd door VVOG met 4-1 weggeveegd en staat nu al zeven punten achter op koploper HHC Hardenberg. De titelverdediger won zelf ook niet, want bij ONS Sneek werd het 1-1. Ophef was er toen een inzet van ONS-aanvaller Tony Alberda duidelijk achter de lijn werd gekeerd door de keeper van HHC, maar de goal werd niet toegekend. Be Quick '28 deelt na een simpele 3-0 zege op PKC '83 nu de tweede plek met Excelsior '31. SC Genemuiden deed door een 4-2 overwinning op Staphorst de rode lantaarn over aan het roemruchte ACV, dat zelf met 4-3 verloor bij Oranje Nassau na een 0-3 voorsprong.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 11
2. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 8
3. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
Paul Smid (Staphorst) 7