Heitinga vertrekt bij Ajax

Sven (Svensational)
De kans is groot dat de verdediging van Ajax het na dit seizoen zonder John Heitinga moet doen. De 24-jarige speler staat in de belangstelling van enkele clubs.

"De kans is groot dat ik na dit seizoen vertrek, maar ik weet niet naar welke club", aldus Heitinga. "Maar ik maak het seizoen af bij Ajax. Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel ben ik op dit moment de enige centrale verdediger van Ajax."

Hoewel de in Alphen aan de Rijn geboren Heitinga nog een contract bij Ajax heeft tot de zomer van 2011, denkt hij volgende zomer de overstap naar het buitenland te maken. In zijn contract is namelijk een gelimiteerde transfersom opgenomen.

De international speelde tot dusver 130 duels in de hoofdmacht, daarvoor was hij al sinds zijn zevende jaar actief bij de jeugd van Ajax. "Ik denk dat er met uitzondering van Ger Senden van Roda JC in de Eredivisie op dit moment geen enkele speler is die langer bij één en dezelfde club speelt als ik", aldus Heitinga.

Eén van de geïnteresseerde clubs in Heitinga is Atlético Madrid. Al eerder sloeg Ajax een bod van die club af, omdat die Heitinga al in de winterstop wilde overnemen. "Het is een mooie club die vorig seizoen veel goede spelers heeft gekocht", zegt Heitinga over de interesse van de club uit de Spaanse hoofdstad. "Atlético krijgt een nieuw stadion, heb ik gegoogled. Ik hoor van Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy goede verhalen over de stad Madrid."