Justine Henin wint WTA Masters

Jan Willem (WEST)
Justine Henin heeft het WTA Masterstoernooi gewonnen. Henin versloeg in de eindstrijd haar Russische opponent Maria Sjarapova in drie sets: 5-7 7-5 6-3. Gemakkelijk ging het niet voor de Belgische de partij duurde 3 uur en 25 minuten.

Henin, die vorig jaar ook al het Masterstoernooi op haar naam schreef, had veel moeite met Sjarapova. In de eerste set kreeg de Belgische elf breekpunten tegen, daarvan wist ze er negen weg te werken. Zelf wist ze Sjarapova één keer te breken. Ondanks die break was het toch Sjarapova die de eerste set met 5-7 naar zich toe wist te trekken.

In de tweede set begon Henin beter te serveren, maar het spel liep gelijk op tot 4-4 toen Henin de opslag van haar tegenstandster brak. Gelijk daarna moest Henin haar opslag inleveren. Één game later was het toch Henin weer die brak en nu speelde ze de set in haar voordeel uit.

Tijdens de beslissende derde set zat Maria Sjarapova er doorheen en kon Henin uitlopen naar een 3-1 voorsprong en leek de partij snel afgelopen te zijn. Maar Sjarapova kwam nog weer terug tot 3-3 en dat maakte Henin wakker. Henin brak vervolgens Sjarapova weer en die kon de break achterstand niet meer goed maken. met de stand van 5-3 en haar vijfde wedstrijd punt pakte Justine Henin voor de tweede maal in haar carrière de WTA Masterstitel.

"Sjarapova speelde erg goed. Nadat ik de eerste set verloren had, ben ik agressiever gaan spelen. Dat loonde. In de derde set won ik de fysieke en mentale uitputtingsslag," aldus Justine Henin. Ze neemt een cheque van één miljoen dollar mee naar huis. De Belgische won dit jaar tien toernooien, waaronder twee grand slamtitels: Roland Garros en de US Open.