Ferrer verslaat Djokovic in Shanghai

XL
In het toernooi om de Masters Cup in Shanghai heeft David Ferrer voor een verrassing gezorgd door Novak Djokovic in twee sets te verslaan

De Spanjaard brak Djokovic in de eerste game van de wedstrijd. Op eigen service kwam Ferrer niet in de problemen, aan het einde van de eerste set leken zenuwen hem parten te spelen, maar met sterke services won hij de set alsnog met 6-4.

De tweede set was voor Ferrer moeilijker. Hij had af en toe kansen op de service van Djokovic, maar op eigen service waren er dit keer problemen voor Ferrer. Tot 4-4 ging de tweede set gelijk op, toen brak Ferrer de service van Djokovic en serveerde hij met de nodige moeite de wedstrijd uit.

Djokovic had verrassend genoeg moeite om lange punten in zijn voordeel te beslissen. Met heel veel inzet en loopwerk wist Ferrer daardoor de eerste verrassing in de Masters Cup op zijn naam te schrijven.

Daarvoor had Nadal de Fransman Gasquet verslagen, Gasquet won nog wel de eerste set. De indruk dat hij Nadal kon verslaan heeft Gasquet geen moment kunnen wekken. Het was dan ook Rafael Nadal die zonder grote problemen de tweede en derde set op zijn naam schreef. 3-6, 6-3, 6-4.

Morgenochtend om 10:00 spelen Andy Roddick en Nikolay Davydenko tegen elkaar. Roddick heeft onderling met voorsprong de beste resultaten, maar komt terug van een blessure. Daarna nemen Roger Federer en Fernando Gonzalez het tegen elkaar op. Ook hier is er op papier weinig spanning Federer verloor in tien wedstrijden slechts 2x een set van Gonzalez.