Kramer baalt na verlies wereldrecord

Gerard (RedFever007)
Sven Kramer verloor zaterdag zijn wereldrecord op de 5000 meter. Enrico Fabris zette tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City een snellere tijd neer en is daarmee de nieuwe houder van het wereldrecord. Kramer was teleurgesteld na zijn verlies.

”Het is voor mij zo’n anderhalf jaar geleden dat ik een race verlies. Baal er enorm van, en dat is nog zacht uitgedrukt. Dat ik verlies én het wereldrecord kwijt raak. Verliezen is nooit leuk”, zo verwoorde Kramer zijn teleurstelling. ”Fabris start na mij, rijdt supervlak op mijn schema en pakt het wereldrecord in de laatste ronde. Maar ik weet niet of ik het op de finish heb laten liggen.

De 21-jarige Kramer kwam vlak voor de finish iets te vroeg omhoog, althans daar leek het op en dat kostte hem tijd. Kramer erkent nog te moeten groeien. ”Ik moet het accepteren, er over nadenken, van leren en groeien.”.

De meer ervaren Fabris had zijn nieuwe wereldrecord al enigszins aan zien komen ”Vanochtend dacht ik al dat ik hier een wereldrecord kon rijden. Het is een grote dag, met het eerste wereldrecord voor mij en voor Italië. Het kan zeker harder, wellicht volgende week al in Calgary tijdens de volgende wereldbekerwedstrijden” , aldus de 26-jarige Italiaan.