Aandewiel op non-actief gesteld bij Sparta

Michel (methodmich)
Sparta Rotterdam heeft vandaag trainer Gert Aandewiel op non-actief gezet. De 38-jarige oud-trainer van Quick Boys en Haarlem was pas sinds de zomer werkzaam in Rotterdam. In competitieverband wist hij in elf wedstrijden niet te winnen met Sparta.

Technisch directeur Danny Blind lichtte het ontslag van Aandewiel als volgt toe: "We hebben de situatie intern tegen het licht gehouden. Daarbij hebben we bekeken of Aandewiel de aangewezen man was om het tij te keren en het antwoord daarop hebben we gegeven door hem op non-actief te stellen. We geven Aandewiel niet de schuld van de slechte prestaties. Deze situatie kent alleen maar verliezers. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen om een beslissing te nemen."

Morgen zal Sparta nadere mededelingen doen omtrent de invulling van de technische staf. Blind gaf wel al aan dat hij Aandewiel niet zal opvolgen, maar technisch directeur blijft. Binnen Sparta hebben assistent Richard Grootscholten en A1-trainer Jos van Eck de papieren om als hoofdtrainer te fungeren, maar aannemelijker is dat er een trainer van buitenaf gehaald zal worden.