Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 10

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de tiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A ging koploper Ter Leede voor het eerst dit seizoen onderuit. Na negen duels zonder nederlaag werd op eigen veld met 0-2 van Quick Boys verloren. De slecht gestarte Katwijkers staan inmiddels toch op de derde plaats. Wel delen zij die klassering met titelverdediger Rijnsburgse Boys, dat op eigen veld genoeg had aan één helft goed voetbal tegen Barendrecht. De 3-0 ruststand werd ook de eindstand. Barendrecht mag zich stilaan zorgen gaan maken. Dat deed men bij SHO na zes nederlagen op rij al een tijdje, maar gisteren kon de ploeg van trainer Arnold Scholten de ommekeer bewerkstelligen. Bij Capelle werd door een treffer van Andrew Dias d'Ullois met 0-1 gewonnen. DOTO klom op de ranglijst door een overwinning bij Katwijk, waarbij Michael van Dommelen maar weer eens het goudhaantje was door de enige goal voor zijn rekening te nemen. Ook ASWH zette een stap omhoog door thuis van Noordwijk te winnen. Nixon Dias wist in de slotminuut de 2-1 te maken voor de Ambachters. Tussen koploper Ter Leede en nummer acht Katwijk zitten slechts zes punten, waarbij wel moet worden vermeld dat FC Lisse nog een duel moet inhalen.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 8
2. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Michael van Dommelen (DOTO) 7
4. Arie Jonker (Katwijk) 6
5. Geert Bakker (SHO) 5
Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
Celsius Grant (Noordwijk) 5
Joost Leonard (Noordwijk) 5
Henk Roeland (Capelle) 5
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 5

In de hoofdklasse B gingen maar vier duels door. IJsselmeervogels had in Werkendam geen kind aan Kozakken Boys. Mede dankzij twee goals van André Kemper was het bij rust al 0-3 en zo bleef het. Ook dorpsgenoot Spakenburg wist een week voor de mooiste derby van Nederland te winnen. Ruben Wilson was weer twee keer doeltreffend bij de 3-1 zege op Bennekom. AFC Ajax won met 0-2 bij Kloetinge, waardoor de Zeeuwen toch weer stilletjes afzakken naar de plaatsen waar zij zo graag weg wilden blijven. Het naar een zege snakkende Nunspeet kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus LRC Leerdam en blijft onderin hangen.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
Ruben Wilson (Spakenburg) 9
3. Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 6
Sam Ysebaert (Hoek) 6

Tot slot de hoofdklasse C, waarin Excelsior '31 het helemaal kwijt is. Na zeven opeenvolgende overwinningen werd de afgelopen weken al gelijk gespeeld tegen PKC '83 en verloren van Flevo Boys. In de kraker bij koploper HHC Hardenberg ging de nummer twee uit Rijssen genadeloos over de knie: 5-1. Het werd in Hardenberg de show van Kenny Kroeze. De vleugelflitser schoot vier keer raak en de titelverdediger staat nu alweer zes punten los van de achtervolging. Nummer drie Be Quick '28 won bij Go Ahead Kampen, terwijl WHC steeg naar plek vier. De ploeg uit Wezep lijkt het lek na de matige start boven te hebben. Wel kwam het achter bij PKC '83, maar Joseph Kanyike boog met twee goals deze achterstand om in een 1-2 zege. Staphorst won dik van Oranje Nassau (4-1) en deed daarmee goede zaken onderin de ranglijst. De overige duels werden afgelast.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 11
2. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 8
3. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 6
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 6
Dennis Sepp (Excelsior '31) 6
Paul Smid (Staphorst) 6