[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 11

Sjors (Sj0rSz)
De afgelopen week stond geheel in het teken van Europees voetbal, maar dit weekend is het weer tijd voor voetbal uit de Eredivisie. Dit weekend is het weer Super Sunday, maar er staan ook nog andere duels op het programma. Hieronder volgt een vooruitblik.

NEC en Heracles trappen vrijdagavond af voor de elfde speelronde van de nationale competitie. De Nijmeegse formatie ging afgelopen weekend kopje onder tegen AZ (4-0). Ook Heracles wist zijn wedstrijd niet te winnen. De derby tegen FC Twente ging met 3-0 verloren. Beide ploegen hebben dus wat recht te zetten na de duels van vorig weekend.

Een dag later staat er een duel uit de kelder van de Eredivisie op het programma. Sparta gaat namelijk naar Limburg en speelt daar tegen VVV-Venlo. De clubs staan op respectievelijk de achttiende en zestiende plaats. Een zege zou het duo dus goed kunnen gebruiken. Ook De Graafschap en Excelsior strijden zaterdagavond tegen elkaar. De club uit Doetinchem, die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde, doet het nog steeds prima en staat elfde. De ploeg uit Rotterdam Kralingen staat dertiende, maar het verschil met Rotterdammers bedraagt slechts drie punten.

Op de laatste dag van dit weekend strijden FC Groningen en Roda JC tegen elkaar. De twee ploegen hebben evenveel punten, maar de Limburgers hebben een beter doelsaldo. Vorig seizoen wonnen de bezoekers, nadat Goran Lovre de enige treffer van de wedstrijd maakte. Het andere duel gaat tussen Vitesse en SC Heerenveen. Ook zij hebben evenveel punten. De Friese club heeft echter een beter doelgemiddelde. De winnaar van deze wedstrijd houdt aansluiting met de top. De verliezer ziet de achterstand, ten opzichte van de top vijf, verder oplopen.

Welke clubs kunnen dit weekend voor een verrassing zorgen of is vooraf al bekend wie de drie punten mee naar huis gaat nemen? En wie wordt verder de degradatiezone in geduwd? Na dit weekend is het mogelijk om op al deze vragen een antwoord te geven.


Programma van de elfde speelronde:

DatumThuisUit
09/11NECHeracles
10/11Willem IIFC Utrecht
10/11VVV-VenloSparta
10/11FC TwenteNAC Breda
10/11De GraafschapExcelsior
11/11FeyenoordAjax
11/11PSVAZ
11/11Roda JCFC Groningen
11/11VitesseSC Heerenveen