[Vooruitblik] Eredivisie Super Sunday

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend staat de tweede Super Sunday op het programma. Aanstaande zondag staat namelijk de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Ook PSV en AZ zullen later op de dag tegen elkaar gaan strijden. Hieronder volgt een vooruitblik op deze duels.

Feyenoord - Ajax
Om 12:30 uur beginnen Feyenoord en Ajax aan de eerste klassieker van deze competitie. De ploegen staan respectievelijk tweede en eerste in de nationale competitie en hebben evenveel punten. De Amsterdamse formatie gaat aan de leiding, vanwege een beter doelsaldo.

De vorige editie van dit duel wist Ajax met 0-4 te winnen. Kenneth Perez en Klaas-Jan Huntelaar wisten allebei twee keer te scoren. Opvallend was overigens het aantal kaarten dat Feyenoord kreeg. De Rotterdammers ontvingen van arbiter Temmink maar liefst zeven gele kaarten. Sebastián Pardo kreeg er twee en maakte het einde van de wedstrijd niet meer mee. Hetzelfde gold destijds voor Pierre van Hooijdonk. De aanvaller kreeg direct rood. Zullen de Amsterdammers weer met ruime cijfers winnen of trekt de thuisploeg deze keer aan het langste eind?

PSV - AZ
Rond de klok van 14:30 uur trappen PSV en AZ af voor de tweede wedstrijd van Super Sunday. De Eindhovense formatie doet het goed en staat momenteel op de derde plaats. Bij de Alkmaarse formatie gaat het niet allemaal van een leien dakje. Deze ploeg is namelijk op de negende positie terug te vinden. Toch biedt deze wedstrijd perspectief. De bezoekers wonnen afgelopen weekend met 4-0 van NEC. Het elftal van interim-trainer Jan Wouters ging woensdag met 2-0 onderuit tegen het Turkse Fenerbahçe.

Vorig seizoen trok AZ uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-2. De Eindhovense ploeg kwam toen via Jefferson Farfán op voorsprong. Lange tijd leek er niets aan de hand te zijn, totdat Moussa Dembélé na vijf minuten spelen in de tweede helft wist te scoren. Ruim tien minuten later namen de Alkmaarders brutaal de leiding door een treffer van Julian Jenner. Lang konden zij echter niet van de voorsprong genieten. Philip Cocu zorgde namelijk voor de gelijkmaker. In de slotfase van het duel hielp Danny Koevermans, nu spelend voor de PSV, zijn toenmalige werkgever aan de drie punten. Zal de Eindhovense formatie dit seizoen wel winnen of heeft AZ wederom geluk en pakt het de volle winst in de slotfase?