Koeman wil Van der Vaart

Dond3r
Ondanks dat Ronald Koeman nog niet eens is begonnen bij Valencia toonde hij al direct interesse in HSV-speler Rafael van der Vaart. Eerder dit jaar zag Van der Vaart een transfer naar de Spaanse club nog afketsen.

In hun periode bij Ajax, waar Koeman trainer was van Van der Vaart, hadden de twee niet altijd een even prettige verhouding, maar desondanks ziet Ronald Koeman de HSV-aanvoerder graag voor zijn nieuwe werkgever Valencia spelen. De Oranje-international zegt op zijn beurt ook wel interesse te hebben in een nieuwe samenwerking met Koeman.

"Hij is een fantastische speler, die ik graag bij Valencia zou zien", volgens de voormalig PSV-coach. "Er is wel eens wat voorgevallen in het verleden, maar we leren allemaal."

In hun periode bij Ajax botste het vaker tussen de twee. Koeman zag in Van der Vaart een nieuwe 'nummer tien', terwijl Van der Vaart beter presteerde als linkshalf. Koeman nam hem vervolgens de aanvoerdersband af en stelde hem op als diepste spits.

"Wat in het verleden is gebeurd tussen Koeman en mij, staat een overgang naar Valencia niet in de weg", reageerde Van der Vaart echter. "Ik ben volwassener geworden en heb geleerd. We hadden allebei wat dingetjes anders moeten doen, maar dat is geweest."

Van der Vaart was afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Valencia maar HSV liet hem niet gaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat de middenvelder komende zomer wel de Bundesliga verlaat, aangezien hij een jaar later door een clausule in zijn contract nog maar anderhalf miljoen euro kost.