Weer tegenslag Boogerd

vw_caddy
Het zit Michael Boogerd niet mee de laatste tijd. Door een zware val kreeg hij problemen met zijn knie waardoor hij de Ronde van Lombardije niet kon rijden. Voor zijn afscheidswedstrijd op Curaçao moet Boogerd zich weer afmelden.

Boogerd is op dit moment met vrouw en kind in Curaçao en zou daar de Amstel Curaçao Race gaan rijden. "Weer een dreun aan het slot van mijn wielercarrière", vertelt Boogerd op het strand van Curaçao. "Dit is niet alleen zuur voor mij, maar ook voor de organisator is het heel vervelend. Die verdomde wond wil maar niet dicht gaan. Zolang dat niet gebeurt is er geen sporten bij voor mij." De wond genas vrij aardig tot het moment dat de hechtingen eruit vlogen waardoor het herstel opnieuw werd vertraagd.

Koersdirecteur Leo van Vliet spreekt van overmacht. "Als organisatie heb je 95 procent van de zaken in de hand, de andere vijf procent is aan de renner en daar valt de blessure van Michael ook onder", aldus Van Vliet. "Gelukkig hebben we nog een aantal andere aansprekende namen zoals Alberto Contador, Tom Boonen en Thomas Dekker."