Honda test met GP2-coureurs

Remy (RemyRR)
Tijdens de eerste wintertest van Honda zullen drie GP2-coureurs in actie komen. Mike Conway, Luca Filippi en Andreas Zuber zullen van 13 tot en met 15 november de Formule 1-wagen besturen op het circuit van Barcelona.

Ron Meadows, die sportdirecteur is bij de Japanse renstal, liet weten: "Honda is vastbesloten om veelbelovende talenten een kans te geven om zich verder te kunnen ontwikkelen. Tijdens de eerstkomende test zullen we deze drie coureurs eens beter bekijken. Ze hebben het dit jaar alledrie erg goed gedaan in de GP2-klasse. We zullen een inschatting maken van hun potentie om te kijken of ze in de toekomst vaker kunnen helpen met testwerk."

Alle drie de coureurs lijken kans te maken om de rol van vaste test- en reserverijder van Christian Klien over te nemen. De Oostenrijker zou namelijk niet langer deze rol binnen het team van Honda willen vervullen. Kandidaten Luca Filippi en Mike Conway, die in de GP2 teamgenoten van elkaar waren bij de renstal van Super Nova, eindigden dit jaar respectievelijk als vierde en veertiende in de GP2. De Zuid-Adrikaan Andreas Zuber haalde dit jaar de negende plek in dezelfde autosportklasse, die als het belangrijkste voorportaal van de Formule 1 wordt beschouwd.