Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 8

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de achtste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A blijft Hollandia aan de leiding gaan. De club uit Hoorn versloeg gisteren FC Omniworld, dat vorige week in de beker werd uitgeschakeld door Hollandia 2, met 2-0. Bij Türkiyemspor keert langzaam de vorm terug. DCV werd met 6-2 verslagen. Routinier Oerlemans was met drie treffers de grote man. De andere doelpunten voor Türkiyemspor werden gemaakt door Khalid Hamdaoui (twee maal) en Vahip Yildiz.

Argon won met 2-1 van het laaggeklasseerde DWS. Argon kende een pikstart, en in de tweede minuut kwam het via Patrick Lokken op 1-0. Argon kon weinig afdwingen en na een kwartier kwam DWS zelfs verrassend gelijk door een treffer van Esajas. Nadat Langguth van DWS na een forse tackle rood kreeg nam het overwicht van Argon verder toe. Hoewel DWS nog een paar kansen kreeg, besliste De Windt in de 84e minuut de wedstrijd uiteindelijk toch in het voordeel van Argon.

Topscorers

1. Marcel Oerlemans ((Türkiyemspor) 8
2. Patrick Lokken (Argon) 7
3. Sjoerd Jens (AFC) 5
4. Maurice Fransen (VVSB) 5
5. Steve Kenepa (VUC) 5

In de Hoofdklasse B namen gisteren de nummers een en twee het tegen elkaar op, DESK en Deurne. Promovendus DESK won met 2-1 en pakte daarmee de eerste periodetitel. Met die periodetitel verzekerde ze zich zo van een plek in het grote KNVB bekertoernooi. SV Deurne kwam nog wel op voorsprong, maar DESK knokte zich daarna met opportunistisch voetbal en enig geluk naar de overwinning. Bij een 1-1 stand miste Deurne een penalty, terwijl even later DESK wel vanaf 11 meter wist te scoren.

Voor DESK was het gisteren sowieso een goede middag want de complete concurrentie verspeelde punten, zodat de ploeg uit Kaatsheuvel een voorsprong van vier punten heeft op de vier achtervolgers Gemert, Meerssen, Deurne en Dijkse Boys.

Topscorers

1. Jeroen Evelein (EVV) 8
2. Richie Basoski (Baronie) 6
Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 6
Carlo Vorstenbosch (UNA) 6
Bas van der Reijken (Gemert) 6
6. Timmy Strijbosch (UNA) 5
Jeffrey Ramstijn (DESK) 5

In de Hoofdklasse C tenslotte pakte WKE de eerste periodetitel door de uitwedstrijd tegen Babberich met 0-1 winnend af te sluiten. Berend Oosting scoorde de enige treffer. Jesse Pastoors had Babberich nog op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij miste tien minuten voor tijd een strafschop.

WSV boekte zijn eerste overwinning van dit seizoen. Sneek werd met 5-0 verslagen. Sneek begon erg slap aan de wedstrijd en WSV profiteerde daar optimaal van. Bijna alle ballen vielen goed en WSV had bij de pauze daarom al een veilige 4-0 voorsprong. In de tweede helft probeerde Sneek nog wel iets aan de grote achterstand te doen en kreeg ook enkele kansen, maar wist niet tot scoren te komen.

Topscorers

1. Berend Oosting (WKE) 7
2. Thijs Hendriks (Achilles'29) 6
3. Saïd Echarqui (De Treffers) 5
Willem Lanjouw (Be Quick'87) 5
5. Theo Ydema (Sneek) 4
Sander Kuiperij (Babberich) 4
Jesse Pastoors (Babberich) 4
Roy Grootaert (Achilles '29) 4
Martijn Mulder (WSV) 4