Cziommer: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer"

Olga (Nuongirl)
Met twee assists had Simon Cziommer gisteren een groot aandeel in de 2-3 overwinning van AZ op NAC Breda. In de tweede helft werd hij wegens vermoeidheidsverschijnselen gewisseld.

"Het was een goede keuze van de trainer om me te wisselen. Het is daarom ook lekker dat we nu een week de tijd hebben om ons op NEC voor te bereiden," aldus de Duitser. "Ik had na de wedstrijd tegen FC Zenit verwacht dat we nu sterker zouden zijn. Dat viel wat tegen. Toch is het natuurlijk goed als je een uitduel wint en daarin ook nog eens drie keer scoort. Die twee tegengoals hadden alleen niet mogen vallen. Dat was onnodig."

"We zijn echt weer op de goede weg, dat merk je aan de groep. Bovendien komt het er op de trainingen ook altijd uit. De eerste dertig minuten tegen FC Groningen speelden we goed, in de tweede helft tegen sc Heerenveen ging het ook aardig, en nu pakken we de winst. Nu moeten we dit ook vasthouden. Want daar hebben jullie in het Nederlands een mooi gezegde voor: 'Eén zwaluw maakt nog geen zomer.'"