Jiménez opvolger van Ramos

Sjors (Sj0rSz)
Sevilla heeft een nieuwe trainer, namelijk Manolo Jiménez. Juande Ramos, die tot voor kort de scepter over de Spaanse ploeg zwaaide, diende vrijdag zijn ontslag in en wordt waarschijnlijk de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. De nieuwe trainer zal zaterdag aan de spelers worden gepresenteerd.

Jiménez was tot nu toe verantwoordelijk voor het tweede elftal van Sevilla, maar krijgt nu de selectie onder zijn hoede. De 43-jarige trainer speelde in het verleden veertien seizoenen voor de Spaanse club en kwam vijftien keer voor de Spaanse nationale ploeg uit.

"Het maakt niet uit welke beslissingen worden genomen. We weten op welke manier we een stap voorwaarts moeten maken, liet de voorzitter van Sevilla, José María del Nido Benavente, in een reactie weten. "We willen een boodschap sturen van hoop en kalmte."

Tot nu toe maakt Sevilla een teleurstellende periode in de Spaanse competitie door. De ploeg van Khalid Boulahrouz, Arouna Koné, Tom de Mul en Julien Escudé staat momenteel elfde in de Primera División. In de Champions League gaat het iets beter, aangezien ze momenteel op de tweede plaats in groep H staan.