Ajax: "Jol geen onderwerp van gesprek"

Sjors (Sj0rSz)
Anderhalf jaar geleden stond Martin Jol nadrukkelijk in de belangstelling van PSV en Ajax. Deze laatste club is inmiddels druk doende om een nieuwe trainer voor het eerste elftal te zoeken, maar weigerde in te gaan op het ontslag van de oefenmeester van Tottenham Hotspur.

"Jol is hier geen onderwerp van gesprek", was de duidelijke taal van Martin van Geel, technisch directeur van Ajax. Ook Adrie Koster, die als interim-trainer fungeert, liet weten dat hij de naam van Jol nog niet had horen vallen. "Ik ga er vanuit dat ik het seizoen hier afmaak. Dan zien we volgend seizoen wel weer."

Het is overigens zo dat de selectie van Ajax de komende tijd slechts tien minuten met de pers mag praten. "Er is geen persboycot," verduidelijkte Van Geel. "Maar we willen dat onze spelers in deze weken vooral met rust worden gelaten. Een kort gesprekje is prima, maar we willen niet dat ze de diepte ingaan. Even geen lange interviews dus."

De technisch directeur besloot met de woorden: "Er worden zoveel onwaarheden geschreven, we willen niet nog meer onrust. Negentig procent van wat er wordt gepubliceerd is namelijk onzin. Hoe lang dit duurt, weet ik niet. Maar het is gewoon even nodig."