Beroep McLaren op 15 november

vw_caddy
Op 15 november zal het beroep gaan dienen dat door McLaren Mercedes is aangespannen tegen de FIA. Na afloop van de Grand Prix van Brazilië werden er onregelmatigheden geconstateerd in de brandstof van BMW en Williams, maar beide teams werden onbestraft gelaten.

De FIA besloot BMW en Williams niet te bestraffen omdat het bewijs niet sluitend te krijgen was. McLaren is van mening dat het bewijs beter moet worden bestudeerd en dat de teams zonodig moeten worden bestraft.

Bij diskwalificatie van BMW en Williams schuift Lewis Hamilton op naar de vierde plek, wat hem de wereldtitel zou bezorgen. Volgens FIA-president Max Mosley hoeft Kimi Räikkönen zich echter geen zorgen te maken. Mosley betwijfelt zelfs of McLaren wel het recht had om in beroep te gaan. "Ze hadden een protest kunnen indienen tegen de raceuitslag, maar dat hebben ze niet gedaan. Schijnbaar hebben ze de temperatuur van de brandstof niet gemeten", aldus Mosley. "En dan nog, zelfs als de coureurs van BMW en Williams zouden worden geschrapt uit de uitslag, zou het dan automatisch betekenen dat Hamilton doorschuift? Dat moet het International Court of Appeal beslissen."