[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 9

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend is het alweer tijd voor de negende speelronde in de Eredivisie. Vorige week deed De Graafschap goede zaken door Sparta (4-0) opzij te schuiven. Ajax zette de dalende trend van de laatste tijd door en speelde doelpuntloos gelijk tegen NEC.

Aanstaande vrijdag bijten Vitesse en Willem II rond 20:00 uur het spits af. De Tilburgse formatie kan wel een overwinning gebruiken, aangezien zij op de dertiende plaats staan. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de Arnhemmers. De club van trainer Aad de Mos wil namelijk aansluiting met de ploegen in de top houden. Vorig seizoen wist de Arnhemse club in eigen huis met 1-0 te winnen. Kaya wist in de 45e minuut, op aangeven van Pryor, te scoren.

Een dag later kruisen FC Twente en Feyenoord de degens. De Rotterdammers staan momenteel op de eerste plaats en het ligt voor de hand dat de ploeg deze positie vast wil houden. De ploeg uit Enschede is ook gebaat bij een zege, aangezien zij vorige week van FC Groningen verloren. Ook Heracles en Excelsior moeten het zaterdag tegen elkaar opnemen. Deze twee clubs vinden we in de kelder van de Eredivisie terug.

De zondagmiddag begint met een confrontatie tussen FC Utrecht en Ajax. Vorig seizoen wisten de Amsterdammers nipt te winnen (2-3). De doelpunten werden toen door Gabri, Heitinga en Perez gemaakt. Van Dijk en Fortuné deden wat terug voor de thuisclub. Op dezelfde dag gaat FC Groningen op bezoek bij NEC. Dan zal ook duidelijk worden of de Nijmegenaren, net als vorig weekend, wederom voor een verrassing kunnen zorgen.

Slaagt Feyenoord er deze week wel in om de koppositie vast te houden of slaat PSV zijn slag weer? Welke club wint het duel uit de kelder van de nationale competitie, Heracles of Excelsior? zondagavond zijn de kaarten geschud en zal duidelijk worden welke club de beste prestatie heeft geleverd. Natuurlijk wordt je via deze site volledig op de hoogte gehouden van alle uitslagen.


Programma negende speelronde:

DatumThuis:Uit:
26-10VitesseWillem II
27-10FC TwenteFeyenoord
27-10ExcelsiorHeracles
27-10Roda JCDe Graafschap
27-10VVV-VenloSC Heerenveen
28-10FC UtrechtAjax
28-10SpartaPSV
28-10NAC BredaAZ
28-10NECFC Groningen