Ferrari vol lof over McLaren-rijders

vw_caddy
Ferrari-president Luca di Montezemolo was na de laatste Grand Prix van Brazilië trots op de prestaties van zijn team en Kimi Räikkönen. Toch kunnen de heren uit Maranello het niet laten om een sneer uit te delen richting McLaren Mercedes.

In de Gazzetta Dello Sport 'bedankt' Di Montezemolo McLaren voor het feit dat Fernando Alonso het kampioenschap niet heeft gepakt. "Alonso heeft het kampioenschap met één punt verloren en ik denk niet dat het zijn fout was, eerder een gevolg van slechte interne management van zijn team", aldus Di Montezemolo.

Het is geen geheim dat Di Montezemolo een fan is van de Spanjaard en ook nu laat hij het niet om wat veren weg te geven. "Alonso is in alle opzichten een buitengewone coureur, ik heb grote waardering voor zijn sportiviteit. Door tijdens de persconferentie allereerst Räikkönen te feliciteren toonde Alonso ook aan naast het circuit een groot kampioen te zijn. We hebben grote waardering voor dit gebaar."

Ook over Lewis Hamilton is de Italiaan zeer positief, al denk hij wel dat Hamilton de titel heeft weggegooid. "Hamilton ging in de fout door zijn jeugdige enthousiasme en nervositeit", aldus Di Montezemolo. "Als hij gewoon achter Alonso was blijven rijden in plaats van hem proberen in te halen, dan was hij nu kampioen geweest. Dat neemt niet weg dat zijn eerste seizoen fantastisch was, hij is jong en deed mee tot de laatste seconde voor de titel. Hij verdient daarom respect en onze felicitaties."

Over het beroep dat McLaren heeft ingesteld tegen Williams en BMW heeft Di Montezemolo een duidelijke mening: "Volgens mij levert dit alleen maar onnodige stress op. Zelfs als een auto wordt gediskwalificeerd betekent dat niet automatisch dat de punten aan een andere deelnemer worden gegeven."