FIA bevestigt beroep McLaren

vw_caddy
De FIA heeft het beroep dat McLaren Mercedes heeft aangetekend tegen Williams en BMW bevestigd en geaccepteerd. Het Britse team gaat nu definitief in beroep.

Aanleiding voor het beroep was de beslissing van FIA-stewards om Williams en BMW niet te straffen nadat de brandstoftemperatuur van de auto's tijdens hun pitstops illegaal was bevonden. Tijdens de inspectie na de laatste Grand Prix in Brazilië waren er onregelmatigheden geconstateerd in de brandstoftemperatuur van Williams en BMW.

De FIA bracht het volgende persbericht naar buiten: "De FIA is geïnformeerd door het International Court of Appeal (ICA) dat Vodafone McLaren Mercedes in beroep wil gaan. Het beroep wordt door Vodafone McLaren Mercedes aangetekend tegen het besluit van de stewards tijdens de Grand Prix van Brazilië, genomen op 21 oktober 2007. Volgens Vodafone McLaren Mercedes is het onjuist dat Williams en BMW geen straf hebben ontvangen."

In een verklaring van McLaren Mercedes is het volgende te lezen: "In de regels van de FIA staat dat een team een bepaalde termijn heeft waarin het mag protesteren tegen een beslissing en McLaren heeft ervoor gekozen om dat protest in te dienen. Het team begrijpt niet waarom de beslissing is genomen om de auto's van Williams en BMW onbestraft te laten", aldus McLaren. "We begrijpen dat de timing van dit protest vervelend is. McLaren wil de races en kampioenschappen op de baan winnen. We vinden echter ook dat als er een onregelmatigheid heeft plaatsgevonden, dat dan volledig onderzocht moet worden of de regels zijn nageleefd."