Hamilton wil geen titel na hoger beroep

Remy (RemyRR)
Lewis Hamilton heeft vandaag, een dag na de laatste race van het seizoen, laten weten dat hij de wereldtitel op de baan wilde halen en niet over een aantal weken, als een hoger beroep volgt, waarmee hij alsnog wereldkampioen zou kunnen worden.

Gisteren, na de Grand Prix van Brazilië, stelde de FIA een onderzoek in naar de BMW's en een Williams-bolide, omdat die niet aan de reglementen zouden voldoen. De FIA oordeelde vandaag echter dat er te weinig bewijzen voor waren om te stellen dat de twee teams in overtreding waren. McLaren Mercedes gaat hiertegen in hoger beroep, omdat hun rijder Lewis Hamilton bij diskwalificatie van de drie auto's in kwestie alsnog wereldkampioen zou kunnen worden.

Hamilton zelf denkt echter dat er weinig eer aan te behalen valt, als hij alsnog tot wereldkampioen gekroond zou worden. "Als ik wereldkampioen word, wil ik dat graag op de baan worden. Als kampioen wil je het in stijl doen. Je wilt de races winnen en vechten om de leiding."

"Als ik kampioen word omdat er mensen voor mij gediskwalificeerd worden, valt er weinig eer aan de titel te behalen," vervolgt de 22-jarige Brit. "Kimi Räikkönen heeft de afgelopen twee races ontzettend goed zijn best gedaan, wat hem de titel nu heeft opgeleverd. Het zou ongepast zijn om hem die titel nu alsnog af te nemen. Dat zou ook niet goed zijn voor de sport op zich."

De Britse debutant beseft gelukkig wel dat zijn carrière nog maar net is begonnen. "Ik ben slechts 22 jaar oud en er zullen nog heel wat mogelijkheden komen waarin ik alsnog een greep kan doen naar de wereldtitel. Ik twijfel er niet over dat ik vroeg of laat kampioen zal worden."