Räikkönen: "Ik ben blij"

vw_caddy
Er waren veel scenario's te bedenken over hoe de vandaag verreden Grand Prix zou gaan verlopen en wie het kampioenschap zou gaan pakken. Dat Kimi Räikkönen uiteindelijk ermee vandoor zou gaan kwam toch enigszins als verrassing. Het 'ijskonijn' was er vrij rustig onder: "Ik ben blij."

Räikkönen stond halverwege het seizoen nog 26 punten achter op Lewis Hamilton en begon vandaag de race met een achterstand van zeven punten. "Wij waren op sommige momenten in het seizoen zeker niet super, maar we geloofden altijd dat wij de achterstand konden wegwerken, we geloofden altijd dat wij het beter konden doen dan de anderen", aldus de Fin. "Ik zag in mijn spiegels dat Hamilton eraf vloog, toen wist ik dat wij een kans hadden. Ik wil het team bedanken, zij hebben het uitstekend gedaan het hele seizoen door."

McLaren-coureur Fernando Alonso eindigde vandaag als derde, maar behaalde net niet genoeg punten om zijn derde kampioenschap te pakken. "Mijn felicitaties aan Kimi. Ik heb vaak gezegd dat de coureur die aan het eind de meeste punten pakt ook het kampioenschap verdient", aldus Alonso. "Ook Kimi had een geweldig kampioenschap, mijn felicitaties nogmaals aan hem."

De Spanjaard had een moeilijk seizoen bij McLaren Mercedes, maar zegt dat de herinneringen en de auto fantastisch zijn. "Ik denk dat je bij elke baan ups en downs hebt. Het is geen geheim dat ik problemen had met het team, maar we hebben er wel hard aan gewerkt om het kampioenschap te pakken. We eindigden vandaag als derde, we hebben een geweldige auto dus ik voel me prima."