Dekker: "Zonder Boogerd zal het anders zijn"

Sjors (Sj0rSz)
De Ronde van Lombardije, die zaterdag wordt verreden, had de afscheidswedstrijd van Michael Boogerd moeten worden. Door een blessure aan zijn knie is het voor de renner van Rabobank echter niet mogelijk om aan deze koers deel te nemen. De Nederlandse hoop is nu op Thomas Dekker en Robert Gesink gevestigd.

"Dekker heeft twee jaar geleden al aangetoond dat hij deze finale aan kan. Voor Gesink is het nog de vraag of hij de kilometers kan verteren. Voor hem is alles nieuw. Maar hier kunnen ze in ieder geval wennen aan de vrijheid om voor eigen kans te rijden", liet ploegleider Erik Breukink in een reactie weten.

Dekker had in 2005 een grote kans om in de top tien te eindigen, maar werd op 800 meter voor de finish door een grote groep renners ingehaald. Als dat niet was gebeurt, dan was de Nederlander als vijfde over de eindstreep gereden. "Boogerd was de laatste jaren mijn grote steun en toeverlaat. Zonder hem zal het anders zijn", aldus de jonge renner.

Dekker vervolgde: "En zeker op de klassieke momenten in de grote eendagswedstrijden zal de ploeg hem missen. Op hem kon je altijd bouwen. Nu speelt het nog niet zo dat alle druk bij Gesink en mij ligt. Maar straks rond de Amstel Gold Race zal dat heel anders zijn."