Timmer kijkt uit naar WK sprint

Sjors (Sj0rSz)
Marianne Timmer heeft zich, voor aanvang van een nieuw schaatsseizoen, twee doelen gesteld. Ze wil aan de start van de WK sprint en de WK afstanden in topvorm aan de start verschijnen. De Groningse liet dit donderdag, tijdens de perspresentatie van de DSB-ploeg, weten.

Timmer liet merken dat ze uitkijkt naar de wereldkampioenschappen sprint. Deze zullen in januari in het Thialf-stadion in Heerenveen worden gehouden. "Het is fantastisch daar te mogen schaatsen voor zoveel mensen die achter je staan", aldus de Nederlandse.

Net als vorig jaar zal Timmer dit jaar ook niet op de 1.500 meter verschijnen. Annette Gerritsen is wel op de schaatsmijl te bezichtigen. "Ik ga dit jaar ook voor de 1.500 meter. Dat is goed voor mijn ontwikkeling op de duizend meter", liet de Noord-Hollandse in een reactie weten.

Timmer kende een prima voorbereiding op het naderende schaatsseizoen. Naast Gerritsen, die ook deel uit maakt van de DSB-ploeg, geven ook nieuwkomers Margot Boer en Laurien van Riessen acte de présence. De Groningse is van mening dat de ploeg op de korte afstanden kan schitteren. ""Met de dames train ik natuurlijk veel en qua snelheid past het gewoon prima bij elkaar. Het niveau is hoog."

De Nederlandse schaatsster was echter nog niet van plan om aan de Olympische Spelen van Vancouver, die voor 2010 op de kalender staan, te denken. "Ik ga eerst afwachten hoe dit seizoen verloopt en daarna zal ik overwegen wat ik ga doen", aldus Timmer. "Vind ik het nog leuk genoeg? Ben ik nog fit genoeg om nog een jaar bij te tekenen? Als dat zo is, zal ik het zeker van jaar tot jaar bekijken."

Bij de herenploeg krijgen Mark Tuitert en Simon Kuipers dit seizoen een hoofdrol toebedeeld. De eerstgenoemde schaatser moet zich van trainer Jac Orie vooral bezig gaan houden met de 1.500 meter. Mocht deze afstand goed gaan lopen, dan komen de allround-toernooien vanzelf. Ook Kuipers zal voor de schaatsmijl gaan, maar pakt er de 1.000 meter ook nog bij.

Volgende week staat de eerste krachtmeting op het programma. Dan worden namelijk de NK afstanden in Heerenveen verreden. Hier worden ook meteen de plaatsbewijzen voor de wereldbekerwedstrijden verdeeld.