Spyker krijgt betere motor

vw_caddy
Ferrari gaat de klantenmotor voor Spyker F1 en Toro Rosso serieus upgraden met meer pk's. Na een lange leerfase werd deze belofte aan de teams gedaan.

In het huidige seizoen had Ferrari weinig tijd om de klantenmotor verder door te ontwikkelen. "We hadden heel weinig tijd om de motoren goed in te passen in de Spyker en Toro Rosso", aldus Ferrari-ingenieur Binotto. "Daarnaast moesten wij er voor zorgen dat iedereen tijdig over genoeg motoren beschikte. Dat kon enkel op deze manier, maar een nadeel was het niet."

De heren uit Maranello benadrukken dat de samenwerking met Spyker en Toro Rosso prima verloopt, zowel voor de teams als Ferrari zelf. "De prestaties van de motor werden steeds beter, dat heeft Toro Rosso heel duidelijk aangetoond in de voorbije races. Wij leveren motoren aan beide teams voornamelijk vanwege technische redenen, het is een voordeel als er zes dezelfde motoren op het circuit rijden. De feedback die wij krijgen van de teams is belangrijk voor de ontwikkeling van de motor."