Boogerd vreest einde carrière

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog niet duidelijk of Michael Boogerd zijn actieve carrière als wielrenner op een gepaste manier af kan sluiten. Gisteren ging de renner van Rabobank tijdens een trainingstocht hard onderuit, waarna hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

"De wond was zelfs te diep om te hechten. Daarom hebben ze er een drain ingedaan, die maandag wordt verwijderd. Dan pas zal duidelijk worden wanneer ik weer op de fiets kan stappen", liet Boogerd, die op de weg richting Tholen (Zeeland) in een flauwe bocht over de kop ging, in een reactie weten. "Ineens leek het wel alsof mijn stuur dubbel klapte. Ik raakte uit balans en vloog over mijn stuur heen en kwam vol op mijn knie terecht. Nooit eerder heb ik zo'n grote wond gezien. Een automobilist zag mij zwaaien vanuit het hoge gras en stopte. Toen ik helemaal wit kleurde, heeft hij direct 112 gebeld."

In eerste instantie werd gevreesd voor een gebroken been, aangezien Boogerd niet meer kon staan. Röntgenfoto's hebben inmiddels uitgewezen dat dit niet het geval is. "Maar het is nog maar de vraag of deze wond op tijd herstelt. Volgende week zaterdag zou de Ronde van Lombardije mijn laatste grote wedstrijd worden. Koste wat het kost wil ik daar starten. Ik kan me niet voorstellen dat straks het WK de laatste echte koers was. Nee, ik wil in Como nog op het startpodium staan en het rugnummer opspelden. Ook al is een hoofdrol in die klassieker waarschijnlijk niet meer mogelijk", ging de Nederlandse wielrenner weten.

Het is de bedoeling dat Boogerd op 21 oktober deel zal nemen aan de Ronde van Lombardije. Twee weken later, tijdens de Amstel Curaçao Race, zal hij aan zijn allerlaatste wedstrijd deelnemen. "Het zou triest zijn wanneer ik niet fatsoenlijk afscheid kan nemen."


Vervroegd einde van zijn carrière?