Grant ziet komst Ten Cate wel zitten

Sjors (Sj0rSz)
Avram Grant heeft laten weten dat hij goede hoop heeft op de samenwerking met Henk ten Cate. De trainer van Chelsea zou graag zien dat een assistent-trainer met Europese ervaring aan de staf komt versterken.

Grant, die de opvolger van de ontslagen José Mourinho is, beschikt al over een assistent in de persoon van Steve Clark. Nu wil de oefenmeester nog een assistent uit Europa met aanvullende kwaliteiten. "Ten Cate heeft een goed cv en is een aardig persoon. We hebben elkaar wel eens ontmoet", aldus de Israëliër. In het verleden stond Ten Cate ook al aan de zijde van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Onder leiding van het Nederlandse duo pakte de Catalaanse club in het seizoen 2005/2006 de Champions League.

"Ten Cate is iemand met verstand van voetbal en komt uit de topklasse", aldus Grant. "Naar zo iemand ben ik op zoek voor het assistentschap bij Chelsea. Iemand moet wel onder mij kunnen werken en verstand hebben van het moderne voetbal en de bijbehorende trainingsmethoden."

De Israëlische trainer mag overigens zelf bepalen wie aan de staf van Chelsea wordt toegevoegd. "Ik ben de baas over mijzelf, mijn staf en mijn spelers. Elke beslissing over mijn staf en mijn spelers zal ik nemen. Ik moet met die mensen werken. Mijn twee assistenten moeten top of the bill zijn."