Massa maakte fout in laatste ronde

Sjors (Sj0rSz)
Felipe Massa reed, tijdens de kwalificatie op het circuit van Shanghai, een tijdje op de eerste plaats, maar viel vlak voor het einde terug naar de derde positie. De coureur van Scuderia Ferrari had daarna de mogelijkheid om nog één snelle tijd neer te zetten.

Massa slaagde er echter niet in om van deze gelegenheid gebruik te maken, aangezien hij een fout maakte. "Al met al ging het best goed. Tijdens mijn eerste poging reed ik een goede ronde, maar bij de tweede poging verloor ik de auto", aldus de Braziliaan in een reactie. "Ik kon goed meekomen aan de kop, want de auto was heel goed."

De coureur van Scuderia Ferrari vervolgde: "In Bocht Elf ging het fout. Ik ging die bocht met teveel snelheid in, ik reed te agressief, en daardoor gleed de achterkant van de auto weg. Dat was dus geen goede ronde met mijn laatste setje banden."

"De derde startplek is oké. Laten we eerst maar eens afwachten wat het weer doet. Want als het gaat regenen, dan wordt het zoals altijd een loterij", ging Massa, die zich verder niet om de race druk maakte. "Wij gaan nu werken aan een afstelling voor zowel regen als droog, zodat we morgen goed voor de dag kunnen komen."