Van Marwijk:"Doodzonde voor Nederlandse voetbal"

Olga (Nuongirl)
Gisteren, een dag nadat Ajax, FC Twente, SC Heerenveen en FC Groningen uitgeschakeld werden in de UEFA Cup, liet Feyenoord-trainer Bert van Marwijk zijn licht schijnen over de ontstane situatie.

"Het is doodzonde voor het Nederlandse voetbal dat er vier clubs zijn uitgeschakeld. Ik heb, toen ik bij Borussia Dortmund werkte, gemerkt dat er in het buitenland heel veel respect en waardering is voor onze Europese prestaties. Maar we moeten nu oppassen dat we niet verder afglijden op de Europese ranking. Alleen kunnen wij daar als Feyenoord niets aan doen, hè..."

Morgen moet Feyenoord op bezoek bij Vitesse. Van Marwijk moet het tegen de Arnhemmers in ieder geval doen zonder de met blessures kampende Andwelé Slory, Tim Vincken, Ron Vlaar, Dwight Tiendalli en Sherif Ekramy. Het is nog onzeker of Van Marwijk de nieuwste aanwinst Chun-Soo Lee bij de selectie haalt. “Er is een kans dat ik hem meeneem. Maar hij is nog niet waar ik hem hebben wil. Hij moet nog wennen aan onze cultuur en manier van voetballen én hij is conditioneel nog niet ver genoeg."