Chelsea: "Ten Cate past bij ons"

vw_caddy
De dag na het UEFA-cupduel tegen Dinamo Zagreb werd plotseling bekend gemaakt dat Henk ten Cate zou vertrekken naar Chelsea. Dat zelfde gerucht werd direct ontkracht door Ten Cate zelf. Vertrekt hij nou wel, of niet?

Maarten Fontein, algemeen directeur van Ajax, legt uit: "Het plan was dat Peter Kenyon (directeur van Chelsea, red.) met ons contact zou opnemen na de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb, maar hij liet niets van zich horen. Maar het kan ook zijn dat Kenyon Martin van Geel heeft gebeld. Ik was vandaag niet op de club vanwege andere afspraken." Kenyon geeft inmiddels toe dat zijn club Ten Cate wil gaan halen: "Dat is geen geheim meer. Door zijn werkzaamheden bij Barcelona kennen we de capaciteiten van Ten Cate. Zijn filosofie, zijn ideeën passen precies bij een club als Chelsea."

De zaakwaarnemer van Ten Cate, Sigi Lens, is opgewonden van de ideeën bij Chelsea en zoekt naar oplossingen. "We willen samenwerken. En niet wachten tot het einde van het seizoen. Maar dat hangt af van Ajax," aldus Lens. Martin van Geel onthoudt zich nog steeds van ieder commentaar: "Dat hebben we intern zo afgesproken en daar hou ik me aan."