Uitslag Helsingborgs IF - SC Heerenveen

Olga (Nuongirl)
SC Heerenveen is er niet in geslaagd om de groepsfase te bereiken van de strijd om de UEFA Cup. Na twee weken geleden nog met 5-3 in eigen huis te hebben gewonnen, werd er vanavond met 5-1 verloren van Helsingborgs IF uit Zweden.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier de betere ploeg, maar daarna sloegen de Zweden toe en capituleerde de wankele Friese defensie voor rust al drie keer. Larsson en Dahl maakten de eerste twee treffers, Omotoyossi kopte de 3-0 in.

In het begin van de tweede helft was Beerens dichtbij een treffer maar hij schoot in het zijnet. Niet lag daarna werd het drama voor de Friezen nog groter toen Makondi de 4-0 scoorde. Ondanks de voor het eerst weer in de basis gestarte Alves lukte het de Friezen niet om het verschil kleiner te maken.

Omotoyossi maakte het drama voor de Friezen nog groter door in de 81e minuut de 5-0 op het scorebord te brengen. Gerald Sibon redde de eer vlak voor tijd nog een beetje door de 5-1 te maken. In de extra tijd was het nog bijna 5-2, maar de inzet van Prager werd van de doellijn gehaald.


Karakteristieken

Helsingborgs IF - SC Heerenveen 5-1
16’ Larsson 1-0
36’ Dahl 2-0
45’ Omotoyossi 3-0
52’ Makondele 4-0
81’ Omotoyossi 5-0
89’ Sibon 5-1

Toeschouwers: 6.296
Scheidsrechter: Lehner (Oos)
Stadion: Olympia Stadion
Gele kaart: Omotoyossi (Helsingborgs IF), Roorda, Pranjic (SC Heerenveen)

Opstellingen

Helsingborgs IF: Andersson, Wahlstedt, Jakobsson, Tamboura, Castan, Makondele, Skulason, Dahl (Landgren/90+1), Andersson (Kolar/90+1), Larsson, Omotoyossi (Unkuri/84)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag, Breuer, Beerens, Roorda, Bradley (Sibon/58), Pranjic, Alves (Prager/76), Sulejmani (Matusiak/69)