Ecclestone tipt Rosberg voor McLaren

Sander (sanger)
Silly Season is volop bezig in de Formule 1-paddock. Was vorig seizoen Michael Schumacher de beslissende factor, dit jaar is Fernando Alonso sleutelfiguur in vrijwel alle onderhandelingen.

De geruchten zijn niet van de lucht. Zo zou Alonso kunnen kiezen uit Ferrari, Renault en Toyota. Ook geruchten over een sabbatical doen de ronde. De geruchten worden voornamelijk gevoed door het feit dat de Spanjaard niet gelukkig lijkt bij zijn huidige team. De relatie tussen Alonso en de teamleiding en teamgenoot is tot onder het nulpunt gedaald.

Mocht de Spanjaard daadwerkelijk vertrekken bij het Britse McLaren Mercedes weet F1-supremo Bernie Ecclestone wie het team als vervanger moet aantrekken: Nico Rosberg. Ecclestone ziet in de Williams-coureur de ideale aanvulling voor het team, mede doordat Rosberg ook Duits spreekt. Rosberg staat voor volgend seizoen onder contract bij Williams, maar maakt er geen geheim van graag voor McLaren uit te komen: "Net zoals Ferrari is McLaren een geweldig team met een rijke historie. Ooit zou ik daarvoor willen rijden."