Ferrari ontving geen e-mail over banden

Remy (RemyRR)
Volgens Felipe Massa is zijn renstal Scuderia Ferrari vandaag tijdens de Grand Prix van Japan niet vroegtijdig ingelicht over het inzetten van de extreme weerbanden. Alle overige teams zouden voor de start van de race een e-mail hebben ontvangen waarin stond dat er alleen met 'extreme wets' gereden mocht worden.

De Italiaanse renstal ging vandaag van start op de intermediates. Zij kreeg de belangrijke informatie over het inzetten van de full wets pas na de start van de wedstrijd. Zowel Massa als Kimi Räikkönen moesten daardoor snel de pits binnenkomen om de wets (de intermediates) om te wisselen voor de extreme wets.

Massa vindt het niet correct dat zijn team pas later informatie kreeg over het inzetten van de meest gegroefde banden, terwijl volgens hem alle andere teams die gegevens al wel hadden verkregen. "We hebben als team het besluit genomen. Ik ging naar de startopstelling terwijl het hard regende. Kimi ging toen naar de intermediates en hij zei dat het prima kon," aldus de Braziliaan. "Toen stopte het met regenen en dus besloten wij ook om met intermediates van start te gaan. Voor mij moest er toch een wonder gebeuren wilde ik het kampioenschap nog winnen, dus ik nam de gok."

"Het probleem is dat het niet was toegestaan om met die banden te beginnen. Maar Ferrari was daarover niet op tijd over geïnformeerd," vervolgt hij. "Iedereen had de informatie dat men moest starten op de extreme regenbanden, maar wij niet. Dat is niet te accepteren, want ieder team moet goed geïnformeerd worden. Wij gaan nu onderzoeken wat er is gebeurd en waarom, want dit is niet eerlijk."

Ondanks dat Ferrari een extra stop heeft moeten maken om de banden te wisselen, finishten de rode bolides nog op een knappe derde en zesde plek voor respectievelijk Räikkönen en Massa. Dit terwijl ze na de bandenwissel van achteraan het veld de race moesten voortzetten.