Van Loen: "Slechtste wedstrijd tot nu toe"

Sjors (Sj0rSz)
FC Utrecht heeft de nederlaag tegen Vitesse aan zichzelf te wijten. Dat is de mening van John van Loen, assistent-trainer van Willem van Hanegem. De Domstedelingen verloren zondag met 4-2 van de Arnhemse formatie.

"Het was de slechtste wedstrijd van dit seizoen. We hadden vijfde kunnen staan, maar staan nu tiende", aldus Van Loen. De assistent-trainer bekritiseerde voornamelijk de spelers die met een foutieve instelling aan het treffen met Vitesse begonnen. "Binnen 34 seconden had Sander Keller al twee foute passes gegeven. Als je zo begint, roep je het over jezelf af. Joost Broerse wil even later een bal met buitenkantje rechts spelen. Die wordt onderschept en Swerts knalt hem binnen."

Aad de Mos, trainer van Vitesse, was trots op het resultaat wat zijn ploeg boekte. De Arnhemmers wisten de laatste drie wedstrijden namelijk niet in winst om te zetten. "Dit was een zeer belangrijke overwinning. Mijn spelers hebben het na het echec tegen De Graafschap en Eindhoven goed opgepakt", aldus de oefenmeester, die zijn selectie vrijaf gaf na de blamage in de KNVB beker tegen FC Eindhoven (4-2). "Voor deze groep was vrij de beste optie."