Vertonghen: "Moet nu kans pakken"

Sjors (Sj0rSz)
Jan Vertonghen is van mening dat hij de komende weken een kans krijgt om een basisplaats bij Ajax af te dwingen. Thomas Vermaelen en Edgar Davids ontbreken namelijk door blessures. Bovendien kan hij zijn gestelde doel, de nieuwe nummer vier worden, kracht bij zetten.

"Dit is de tijd om mijn kans te pakken. Thomas Vermaelen is geblesseerd, Edgar Davids ook. Nu moet het gebeuren", liet Vertonghen weten. De Belg kwam dit seizoen pas drie keer in actie. Dit verliep niet altijd vlekkeloos. "Ik heb niet in alle drie de wedstrijden sterk gespeeld. Ik zoek de verklaring daarvoor niet in een smoesje dat ik nog wedstrijdritme mis. Ik had nog niet genoeg vertrouwen in mijzelf."

De Belgische voetballer vervolgt: "Als ik een paar slechte balcontacten had gehad, dan wilde ik de bal niet meer vragen. Terwijl ik gewoon had moeten bedenken dat ik goed kan voetballen en moeten denken dat iedereen de bal maar bij mij moest inleveren."

Vertonghen heeft zichzelf ook een heel duidelijk doel gesteld. "Tot half oktober, als er interlands zijn, wil ik drie keer hebben gewonnen met Ajax; tegen VVV-Venlo, Dinamo Zagreb en Sparta. Ook wil ik dan veel gespeeld hebben."