Uitslag Barcelona - Sevilla

Maikel (WeebI)
Sevilla heeft het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Uit bij het matig aan de competitie begonnen FC Barcelona werd er met 2-1 verloren, door een magistrale Lionel Messi.

In de eerste topper van het Spaanse seizoen troffen de respectievelijke nummers twee en drie van het vorige seizoen elkaar in Camp Nou. Veel kansen werden er niet gecreëerd, vooral door het afwachtende spel van beide zijden. Sevilla was in de eerste helft het meest in de aanval, en verdiende ook een goal. Verder dan een kopbal van Renato op het aluminium kwamen de bezoekers echter niet. Na rust nam Barça het heft in handen, maar zag ook haar eigen spelers twee keer het de paal treffen.

Barcelona zou echter toch de voorsprong pakken. Thierry Henry vond Messi, en de Argentijn kreeg de bal met enig geluk mee, waarop hij vernietigend uithaalde en Andrés Palop verschalkte. Messi besliste het duel tien minuten voor tijd vanaf de stip, nadat zijn club een strafschop kreeg omdat Christian Poulsen een overtreding op Giovani maakte. Sevilla zou nog wel een goal maken, waar het ook recht op had. Frédéric Kanouté was in blessuretijd sterk genoeg om Oleguer de baas te zijn om de aansluitingstreffer te maken. Verder dan één treffer kwamen de bezoekers echter niet.


FC Barcelona - Sevilla FC 2-1
73' Lionel Messi 1-0
80' Lionel Messi (Pen) 2-0
90+1' Frédéric Kanouté 2-1