Spyker zet arbitragezaak door

Gerbert (Tackleberry)
Spyker F1 is, ondanks de financiële injectie vanwege de uitsluiting van McLaren Mercedes bij de constructeurs, nog steeds van plan om de arbitrage zaak met betrekking tot de klantenchassis' door te zetten.

Het team vraagt zich nog steeds af of rivalen Scuderia Toro Rosso en Super Aguri F1 recht hebben op televisiegelden, omdat er vermoedens zijn dat de teams beiden met een klantenchassis rijden. Een team maakt aanspraak op inkomsten uit televisiegelden als het in de top tien van de constructeurs staat, die positie heeft Spyker ingenomen na de uitsluiting van McLaren.

Teambaas Colin Kolles verklaart tegenover Autosport.com: "Voor de toekomst moet nog steeds worden verduidelijkt wat wél en wat niet een klantenchassis is. Iedereen is het eens over de definitie van een constructeur. Het is nu een kwestie van hoe we om moeten gaan met 'non-constructeurs'. Wat mij betreft is dat duidelijk."

"Dit moet gewoon worden verduidelijkt. Het kan niet zo zijn dat wij imago en financiële schade hebben, dat is een groot probleem. Het heeft niets te maken met tiende staan in het kampioenschap, want het verschil tussen een achtste en tiende plaats is ook heel groot", vervolgt Kolles.

De teambaas verwacht dat de zaak zeer binnenkort zal plaats hebben. "Het tribunaal is samengesteld, dus de zaken zullen vanaf nu vrij snel gaan."