McLaren trekt hoger beroep Hongarije in

Olga (Nuongirl)
Het hoger beroep dat McLaren Mercedes had aangespannen tegen de straf die zij kreeg van de wedstrijdleiding in Hongarije, gaat toch niet door. De FIA heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Het hoger beroep zou morgen door het International Court of Appeal worden behandeld, maar McLaren heeft de FIA vanmorgen gezegd dat het van een hoger beroep afziet.

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije besloot de Britse renstal in beroep te gaan tegen de straf die zij kreeg voor het pitstopincident tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, in de slotfase van de kwalificatie. De Spanjaard bleef na zijn laatste pitstop net even wat langer staan, waardoor Hamilton moest wachten en geen tijd meer had om een laatste snelle ronde te rijden. Als straf kreeg het team geen constructeurspunten voor de resultaten die dat weekend werden behaald.

Met een hoger beroep wilde McLaren alsnog proberen de punten voor het constructeurskampioenschap terug te krijgen. Maar vanwege de straf vorige week in het spionageschandaal waar ze uit het constructeurskampioenschap zijn gezet, had het weinig zin meer.