Terugblik zondaghoofdklasse speeldag 3

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK!sport op maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de derde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A won FC Omniworld niet alleen van ADO'20 (3-0), maar nam het tevens de koppositie over van Elinkwijk en Hollandia. Marcel Huisman (2x) en Houssaine Ouhsaine scoorden namens de ploeg uit Almere. Erik Metgod incasseerde namens ADO'20 in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest daarom het veld verlaten. Elinkwijk staat na het 0-0 gelijke spel tegen Haaglandia nog wel gelijk in puntenaantal (zeven) met FC Omniworld. Het doelsaldo is echter iets minder. Hollandia ging met 3-0 onderuit bij VVSB, terwijl VUC een puntje pakte tegen algeheel landskampioen Argon: 1-1.

In de hoofdklasse B blijft promovendus Deurne vooralsnog ongeslagen. Bij RKSV Schijndel werd met 0-1 gezegevierd. Het enige doelpunt werd gescoord door Falk Louwers. Deurne deelt de koppositie met EVV, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen UNA. Schijndel, dat helemaal de weg kwijt lijkt na het ontslag van Schouwenaar, staat laatste met slechts één punt uit drie duels.

Tot slot nog de hoofdklasse C waarin Rheden blijft verbazen. De nieuwkomer zette ook het derde duel in winst om. SVBO bleek ditmaal het slachtoffer. Rheden won met 2-0 dankzij treffers van Geert-Jaap Dorland en Shiwan Hamdaziz. Rheden moest al snel met tien man verder nadat Tjalle Bomers vanwege een handsbal met rood van het veld werd gestuurd. De enige club die in het spoor blijft van Rheden is de kampioen van vorig seizoen, WKE. Ook de Emmenaren hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. De ploeg won gisteren van Sportclub Enschede met 1-0. Martijn Doldersum zorgde in de vijftiende minuut voor de enige treffer van de wedstrijd.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Patrick Lokken (Argon) 3
Maurice Fransen (VVSB) 3
Derk Schut (Elinkwijk) 3
5. Bob Rijkhoff (Hollandia) 2
Said Amor (FC Omniworld) 2
Houssaine Ouhsaine Ouichou (DCV) 2
Marcel Huisman (FC Omniworld) 2
Malcolm Esajas (DWS) 2
Marcel Oerlemans Montnor (Türkiyemspor) 2

Hoofdklasse B

1. Falk Louwers (SV Deurne) 3
Timmy Strijbosch (UNA) 3
Jeroen Evelein (EVV) 3
4. Sjaron van Zon (Baronie) 2
Martijn van de Rijt (UNA) 2
Jeffrey Ramstijn (DESK) 2
Rudy Aerts (DESK) 2
Michael Ramakers (SV Meerssen) 2
Samir Acharrat (Papendrecht) 2
Bas van der Reijken (Gemert) 2

Hoofdklasse C

1. Willem Hupkes (Babberich) 3
Yasin Erdal (WSV) 3
3. Sander Kuiperij (Babberich) 2
Roy Grootaert (Achilles'29) 2
Berend Oosting (WKE) 2
Chris Elfrink (HSC'21/Brein ) 2
Theo Ydema (Sneek) 2