Dennis: "Zo'n start kan gebeuren"

vw_caddy
Tijdens de vanmiddag gereden Grand Prix van België finishten Fernando Alonso en Lewis Hamilton als respectievelijk derde en vierde achter de Ferrari's. Eerder berichtten wij al over het incident net na de start tussen Alonso en Hamilton, waar de laatste niet zo blij mee was.

"Wanneer je twee geweldige coureurs hebt die vechten voor het kampioenschap, dan kun je dergelijke gevechten krijgen zoals die vanmiddag bij de start. Zij zijn echte racecoureurs, dat is wat zij doen", becommentarieert McLaren teambaas Ron Dennis de start. "Beide wagens waren competitief. Onze beide rijders staan bovenaan in het klassement en daarom kijk ik uit naar de volgende races."

Fernando Alonso had een andere kijk op het incident net na de start. "Ik wilde zolang mogelijk aan de binnenkant van de baan blijven", vertelt de Spanjaard na afloop op de persconferentie. "Daar blokkeerde Felipe zijn voorbanden waarmee hij de binnenkant blokte waardoor ik niet anders weg kon komen dan door er buiten om te gaan. Lewis ging in de eerste bocht wat wijd waardoor wij uiteindelijk zij-aan-zij kwamen. In de tweede bocht had ik het beetje geluk dat ik aan de binnenkant van de baan zat waardoor ik mijn positie kon behouden."

De Ferrari's konden vandaag door beide McLarens niet worden bijgehouden, net zoals tijdens de kwalificatie. "De auto voelde niet slecht aan, maar het werkte vandaag niet bij mij zoals het dat wel op andere circuits deed", aldus Hamilton. "Bij het incident na de start dacht ik wel even van 'oke bedankt', maar zoiets kan gebeuren wanneer je met elkaar vecht voor het kampioenschap." Alonso wist dat hij de eerste rondes mogelijk kon uitlopen op zijn teamgenoot. "Mijn auto had bij de start minder benzine aan boord dan dat Lewis had. Ik wist dus dat ik op hem zou kunnen uitlopen. In vergelijking met Turkije zijn onze prestaties verbeterd. Vandaag was er geen mogelijkheid tot een gevecht, Ferrari was gewoon te snel."