Ferrari nog steeds op jacht naar titel

vw_caddy
'It ain't over 'til the fat lady sings'. Zo kan de sfeer bij Ferrari momenteel wel worden genoemd, die na de winst vandaag van Kimi Räikkönen in België een stuk optimistischer is geworden.

De Fin startte vanaf pole en hield die positie ook vast. "We hebben de titel nog niet opgegeven, we zijn op jacht", verklaart Räikkönen na afloop. "We hebben het gat met McLaren Mercedes in het kampioenschap weer verkleind. Er zijn nog drie races te gaan, alles zit dichtbij elkaar dus we moeten er flink voor vechten. We zullen blijven pushen en zien wat er uitkomt. Het zou wel geweldig zijn als het ons nog lukte ook om de titel te pakken."

Van te voren wist Ferrari al dat men in Spa sneller zou zijn dan dan in Monza. "Wij weten waarom wij McLaren niet kunnen verslaan op circuits als in Monza, Monaco en Montreal. We moeten eerst die problemen oplossen voordat wij volgend jaar ook daar competitief kunnen zijn.".

Teamgenoot Felipe Massa kon het wel eens zijn met de Fin. "Het was een goede race", vertelt Massa na afloop. "De zachte banden werkten erg goed en misschien had ik die wel in mijn eerste stint moeten gebruiken. Ik ben erg blij voor het team omdat wij deze dubbelzege echt wilden."