Koeman: "Koevermans deed het goed"

Sjors (Sj0rSz)
PSV slaagde er zaterdagavond in om met een minimaal verschil van Vitesse (1-0) te winnen. In het eerste deel van het duel kreeg de ploeg uit Eindhoven de beste kansen. Hierdoor had de uitslag hoger uit kunnen vallen, maar na rust bood de Arnhemse club toch nog tegenstand.

"Het lag aan onszelf. Normaal moet die wedstrijd bij de rust beslist zijn", aldus Koeman in een eerste reactie. De trainer was overigens tevreden over het vertoonde spel. "Bij fases speelden we goed, we hebben kansen gecreëerd en waren bij momenten soms zelfs té aanvallend. Na rust gaven we ruimtes weg die je niet weg mag geven. Maar we hebben goed verdedigd."

Koeman was overigens erg te spreken over Danny Koevermans. "Hij deed het goed, maakte een fantastische goal, was sterk, aanspeelbaar. Het stond goed met hem en Lazovic, daar kwam veel dreiging uit. Na rust gaf hij aan dat hij wat klachten had in zijn bovenbeen, dus hebben we geen risico genomen. Zijn debuut kon niet mooier denk ik. Dat geeft iedereen en vooral hem persoonlijk een geweldige stimulans."

En over de strafschop, die niet werd gegeven, zei de trainer het volgende: "Duidelijker kan ik niet constateren dat het een strafschop was."