Terugblik zaterdaghoofdklasse speeldag 3

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de derde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A stonden er drie ontmoetingen op het programma tussen de zes ploegen die vooraf het meest als titelkandidaten genoemd werden. Titelhouder Rijnsburgse Boys overleefde tegen ASWH een snelle achterstand, door een goal van Mike van Gool. Nog voor rust boog de thuisploeg de stand om naar 2-1. Eerst strafte Martijn Gootjes een fout van ASWH-goalie Paul Verboom af, later benutte Peter Freke een makkelijk gegeven strafschop. Quick Boys wist na twee nederlagen eindelijk te winnen en wel tegen DOTO, dat veel blessureproblemen achterin heeft. Het werd 3-1 voor de Katwijkers. De "bollenderby" tussen FC Lisse en Noordwijk eindigde in 1-0. Glynor Plet maakte de enige treffer. Zwaluwen '30 / Henver, een hoofdklassedebutant, pakte de eerste zege op het hoogste niveau. Na twee knappe remises werd nu thuis met 2-0 van Capelle gewonnen, dat wel al na drie minuten met tien man verder moest wegens rood voor Gavir Breidel. Ter Leede blijft zonder puntverlies en dus koploper. Uit bij Excelsior Maassluis won het voor de derde keer op rij. Het werd 0-1, waarbij de slotfase curieus was. De thuisploeg miste namelijk in één minuut twee strafschoppen. Eerst stopte keeper Thomas Waasdorp een penalty, waarna een speler hands maakte bij het wegwerken. De tweede strafschop eindigde op de lat.

In de hoofdklasse B bleven Sparta Nijkerk en DOVO zonder puntverlies. Sparta Nijkerk won thuis met 2-0 van LRC Leerdam, DOVO won de regionale derby bij Bennekom met 0-3. Opnieuw wist Mark Dijs te scoren voor de promovendus uit Veenendaal. Nivo Sparta schreef historie door de eerste zege in de hoofdklasse ooit. Dit zag er lange tijd niet naar uit, want Nunspeet kwam met 0-2 voor en Nivo Sparta verloor Randy van Heijnsbergen met een rode kaart. De tien uit Zaltbommel knokten zich terug, waarna de 37-jarige invaller Theo van Geffen in de extra tijd zelfs de 3-2 maakte. De Spakenburger clubs wonnen allebei. Spakenburg, met vijf spelers die ooit bij de tegenstander speelden, was thuis met 3-2 te sterk voor Kozakken Boys, na een 3-0 voorsprong in de rust. IJsselmeervogels verloor bij AFC Ajax André Kemper met rood, maar direct daarna de 2-3 maakte via Luc Joordens.

In de hoofdklasse C is alleen Excelsior '31 nog zonder puntverlies. Het werd thuis 3-0 tegen SC Genemuiden. De derde goal kwam van Erwin Looms, die na de wedstrijd werd gehuldigd omdat hij nu 250 keer heeft gescoord in de hoofdklasse. Kampioen HHC Hardenberg bleef bij Be Quick '28 steken op een 2-2 gelijkspel. Dit was zuur, omdat Nick Kok de thuisploeg pas in de zesde minuut van de extra tijd naast HHC schoot. Go Ahead Kampen doet ook goed mee bovenin na een 2-1 zege op ACV, terwijl ook VVOG zeven punten uit drie duels heeft na een 1-0 thuisoverwinning op Oranje Nassau. Het debutantenbal tussen PKC '83 en Staphorst eindigde in het voordeel van de thuisploeg. De Groningers wonnen met 2-0.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 4
2. Geert Bakker (SHO) 3
3. Djuric Ascencion (Rijnsburgse Boys) 2
Maarten Bak (Quick Boys) 2
Michael van Dommelen (DOTO) 2
Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 2
Germain Gotschin (Ter Leede) 2
Celsius Grant (Noordwijk) 2
Arie Jonker (Katwijk) 2
Glynor Plet (FC Lisse) 2
Jan Willem Schep (ASWH) 2
Pim Spaargaren (Ter Leede) 2
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 2

Hoofdklasse B

1. Mark Dijs (DOVO) 4
2. Ferry Alfons (Hoek) 3
Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 3
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 3
Daan Esser (Kloetinge) 3
Ruben Wilson (Spakenburg) 3

Hoofdklasse C

1. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
2. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 4
3. Remco Bangma (Flevo Boys) 3
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 3
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 3
Erwin Looms (Excelsior '31) 3
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 3