"Dennis ontkende dat Alonso informatie had"

Olga (Nuongirl)
Max Mosley heeft gezegd dat de teambaas van McLaren Mercedes, Ron Dennis, niet helemaal de waarheid heeft verteld over de aan de FIA verstrekte informatie.

Dennis beweerde dat hij de FIA had getipt over informatie die Fernando Alonso zou hebben. Volgens Mosley is het niet helemaal zo gegaan. Mosley heeft gezegd dat Dennis ontkende dat er zulke informatie bestond. "Op de ochtend van de Hongaarse Grand Prix belde Ron me en hij zei me: 'Alonso was hier net in het motorhome en hij heeft gedreigd informatie aan de FIA te geven. Ik zei dat hij het dan maar moest geven.' Ik antwoordde hem dat hij het juiste heeft gedaan, maar toen zei hij me dat er helemaal geen informatie was. Hij zei me dat als er wel informatie was, hij het me eerlijk zou vertellen."

"Ik ken Ron nu al veertig jaar. Het is erg moeilijk als iemand die ik al veertig jaar ken, me in de ogen kijkt en zegt dat hij de waarheid spreekt. Dan geloof je hem. Pas toen ik de lijst van de Italiaanse politie kreeg waarin duidelijk werd dat er 323 sms-berichten waren verstuurd door Nigel Stepney en Coughlan, begreep ik dat er meer speelde. Op dat moment schreef ik de brief naar de rijders en de rest is geschiedenis."

Tegenover ITV zei Dennis dat hij verbaasd is over de uitspraken van Mosley. "Ik ben er best wel verbaasd over. Ik werk hard om dit achter me te laten. Ik wil niet in details treden, maar ik wil een ding duidelijk maken. Wanneer iemand me een vraag stelt, dan vertel ik de waarheid. Op het moment dat ik antwoord gaf, vertelde ik de waarheid. De e-mails tussen onze rijders kwamen ook voor mij als een verrassing. Zoals ik al eerder vertelde heb ik tegen Alonso gezegd dat wat hij ook had, het aan de FIA moest geven. Ik heb op geen enkel moment een leugen verteld. Mijn integriteit gaat boven alles. Daar wil ik heel duidelijk over zijn."